0
0

چگونه خیاط حرفه ای شویم؟

745 بازدید
چگونه خیاط حرفه ای شویم؟

 

وقتی شروع به یادگیری خیاطی میکنیم، به نظر می رسد کاری دشوار و پیچیده پیش روی ماست. اما روش های آسان زیادی وجود دارد که می تواند خیاطی ما را بهبود ببخشد و به حرفه ای شدن ما در خیاطی کمک کند.

خیاطی با الگو یا بدون الگو؟

اگر مبتدی هستیم بهتر است خیاطی با الگو را یاد بگیریم و هرگز سراغ خیاطی بدون الگو نرویم. چون با کمک الگو می توانیم طراحی اولیه لباس را انجام دهیم. سپس الگو را روی پارچه قرار دهیم و با خیالی آسوده  لباس را برش بزنیم. وقتی مبتدی باشیم، اگر در اثر بی دقتی موقع طراحی الگو اشتباهی انجام دهیم، نهایت یک کاغذ الگو ضرر کرده ایم و با خیال راحت مجدد الگو را اصلاح یا مجدد الگو را  روی کاغذ جدیدی رسم میکنیم. سپس سراغ برش پارچه اصلی می رویم.

برای شروع خیاطی و حرفه ای شدن نیاز به الگوی پایه داریم. الگوی پایه در اکثر لباس ها مشترک است. بهتر است با یک متد کار کنیم و قلق های دوختی آن را پیدا کنیم و بر این متد تسلط یابیم، عوض کردن مداوم متد دوختی به هیچ عنوان توصیه نمی شود و از این شاخه به آن شاخه پریدن است. با تسلط بر اندازه گیری صحیح و تسلط بر متدی که برای رسم الگو انتخاب می کنیم، می توانیم بهترین لباس ها را بدوزیم. برای یادگیری الگوی بالاتنه پایه می توانیم از پکیج آموزشی خودت بدوز استفاده کنیم. (در وبسایت آموزشی خودت بدوز، علاوه بر آموزش های همراه با الگو، برخی آموزش های کاربردی را  که بدون نیاز به رسم الگو هستند نیز در پکیج خیاطی بدون الگو آموزش می دهیم)

انتخاب پارچه

برای شروع خیاطی و دوخت های ابتدایی که انجام می دهیم، بهتر است پارچه ای را خریداری کنیم که دوختی آسان داشته باشد. در زمان دوخت لغزش و کشش بیش از حدی نداشته باشد تا موقع دوخت اذیت و ناامید نشویم. بهتر است پارچه ای را که پنبه ای، کتانی یا ترکیب پنبه و کتان باشد انتخاب کنیم. برای دوخت های اولیه به هیچ عنوان از پارچه های کشی، نخی، راه راه، طرح های اسلیمی و … که نیاز به دقت بیشتری دارند استفاده نکنیم. پارچه های ساده و با طرح های کوچک را انتخاب کنیم که خطوط دوخت را به راحتی بتوانیم به پارچه انتقال دهیم. پس برای حرفه ای شدن در خیاطی پارچه ای با کیفیت خوب و قیمت مناسب استفاده میکنیم و برای شروع کار از  پارچه های با کیفیت پایین هرگز استفاده نمی کنیم چون کیفیت نهایی کار پایین می آید و ممکن است ناامید شویم. علاوه بر این پارچه ای که انتخاب می کنیم برای الگو و مدلی که می خواهیم بدوزیم مناسب باشد، این مهارتی است که با تمرین و انجام دوخت های مختلف با پارچه های متفاوت به دست می آوریم.

برش پارچه

نکاتی را که لازم است موقع برش پارچه رعایت کنیم، همچنین شماره گذاری تکه های الگو را حتما روی کاغذ الگو یادداشت کنیم(دو لای بسته و باز، راستا، جای جیب ها و…).

بعد از خرید پارچه، در صورتی که پارچه آبرفت دارد، حتما اول پارچه را بشوییم و سپس برش بزنیم. بعد از تا نمودن پارچه، الگو را به پارچه سنجاق زده و زاپاس لباس را دقیق در نظر میگیریم که موقع وصل درزها به هم کم و زیاد نشوند، خط های دوخت، محل جیب ها، نقاط موازنه و… را به پارچه برش زده انتقال دهیم. وقتی مبتدی باشیم ممکن است موقع قرار دادن الگو روی پارچه با مشکل روبه رو شویم، با صبر و حوصله تکه های الگو را با دقت و با در نظر گرفتن راستای پارچه و الگو، با سنجاق به پارچه وصل کنیم. سپس قیچی خود را برداشته و پارچه را با در نظر گرفتن جای دوخت برش میزنیم.

نخ مناسب خیاطی

برای حرفه ای تر شدن در خیاطی  یکی از اصول مهم قبل از دوخت لباس انتخاب نخ مناسب است. نخ را یک درجه تیره تر از پارچه انتخاب کنیم، چون نخ ها بعد از باز شدن از قرقره، کمی کمرنگ تر از روی قرقره می شوند و در صورتی که نخ مناسب انتخاب نکنیم، دوخت نهایی ما تمیز و حرفه ای نخواهد بود

تنظیم کشش نخ در چرخ خیاطی

برای حرفه ای شدن در خیاطی لازم است،  قبل از شروع به دوخت، کشش نخ چرخ خیاطی را چک میکنیم که بخیه ها یکنواخت باشند. تنظیم کشش نخ در ابتدا ممکن است برای ما سخت باشد اما بعد از چند بار کار کردن با چرخ خیاطی انجام آن برایمان راحت می شود. روی پارچه های اضافی که برش زدیم دوخت چرخ را امتحان می کنیم و در صورت لزوم بسته به ضخامت پارچه نیاز به تنظیم کشش نخ و تعویض سوزن چرخ خیاطی داریم.

دوخت با چرخ خیاطی

دوخت اصولی و تمیز درزها از قسمت های بسیار مهم خیاطی است. درز یک خط دوخت است که دو یا چند لایه پارچه را به هم وصل میکند، پرکاربردترین دوخت درزها را در پکیج آموزشی آشنایی با دوخت درزها به همراه کلیپ آموزشی ببینیم.

برای اینکه خیاط ماهری شویم باید تا جایی که می توانیم دقیق بدوزیم. برای اینکه دوخت تمیزی داشته باشیم، درز را سنجاق زده و اگر برایمان سخت است، کوک میگیریم و با استفاده از شیارهای راهنما در چرخ خیاطی می توانیم درزها را با دوخت دقیق انجام دهیم ، در صورتی که چرخ خیاطی ما شیارهای راهنما ندارد، یک تکه نوار بر روی دستگاه خود قرار دهیم تا به عنوان راهنما عمل کند.

حتما ابتدا و انتهای هر دوخت درز را دوخت رفت و برگشت انجام می دهیم که بعد از استفاده از لباس درزها باز نشوند.

سرعت دوخت خود را کم میکنیم و بر روی پدال چرخ فشار کمتری وارد می کنیم تا بتوانیم با دقت بیشتری درزها را بدوزیم و سعی می کنیم از روند کار لذت ببریم. خیاطی مسابقه نیست، باید با صبر و حوصله بر مهارت های دوختی مسلط شویم و بعد از تسلط بر مهارت های دوختی، سرعت دوخت ها را بالاتر میبریم.

فقط برای خودمان دوختن ممنوع

در صورتی که قصد داریم خیاط  ماهری شویم و سایزهای گوناگون و اندام های مختلف را بشناسیم و عیب های اندامی را به خوبی یاد بگیریم باید برای اطرافیان یا مشتری لباس بدوزیم، با این کار تجربیات ما افزایش می یابد. برای شروع از دوخت لباس های ساده تر شروع میکنیم، با کسب مهارت در دوخت های ساده تر، سراغ مدل های پیچیده تر میرویم.

پیدا کردن کفش مناسب

شاید خرید کفش مناسب دشوار باشد اما وقتی نکات مهم انتخاب کفش را بلد باشید، خرید کفش لذت بخش و آسان میشود. سایت خودت بدوز 1- موقع خرید کفش رویه،...
 
ادامه مطلب
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.khodetbeduz.ir/?p=2041
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
برچسب ها:

نظرات

1 نظر در مورد چگونه خیاط حرفه ای شویم؟

دیدگاهتان را بنویسید

  1. بازتاب: کاربرد عناصر بصری در طراحی و زیبایی لباس (1) - خودت بدوز | وبسایت جامع آموزش آنلاین خیاطی